Polityka prywatności

1. Do kogo skierowana jest Polityka prywatności?

a. Adrenaline Park Ventures Poland 2 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Aleja Krakowska 271, 02-133 Warszawa („APV 2”, „ Spółka” ) przywiązuje szczególną uwagę do prywatności użytkowników korzystających ze strony internetowej www.bouncelublin.pl, www.bouncepoland.pl („Strona Internetowa” ). Jeżeli korzystasz ze Strony Internetowej, Polityka Prywatności skierowana jest właśnie do Ciebie.
b. W Polityce Prywatności znajdziesz informacje w jaki sposób korzystamy z udostępnionych nam przez Ciebie danych osobowych, w jaki sposób je zabezpieczamy oraz jakie przysługują Ci prawa i obowiązki.

2. Kto zbiera moje dane osobowe

a. Adrenaline Park Ventures Poland 2 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Aleja Krakowska 271, 02-133 Warszawa, zarządca parku rozrywki BOUNCE w Lublinie, ul. Mełgiewska 2C.
b. Jeżeli masz pytania dotyczące Polityki Prywatności lub ogólnie dotyczące ochrony danych osobowych, napisz do nas na adres biuro@bouncepoland.pl lub na nasz adres pocztowy: Adrenaline Park Ventures Poland 2 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Aleja Krakowska 271, 02-133 Warszawa.

3. W jaki sposób zbierane są moje dane osobowe?

a. Jeżeli odwiedzisz Stronę Internetową www.bouncelublin.pl, w sposób automatyczny zbierane są dane informatyczne dotyczące Twojej wizyty, w szczególności:
• adres IP,
• rodzaj systemu operacyjnego,
• rodzaj/typ przeglądarki.
b. Zbieramy także informacje niezbędne w celu nawiązania kontaktu (dalej „Informacje kontaktowe”), tj.:
• nazwy / imienia i nazwiska
• adres e-mail
c. Zbieramy informacje niezbędne w celu przeprowadzenia transakcji (dalej „Informacje finansowe”), tj.:
• informacji o karcie kredytowej/debetowej wykorzystywanej w celach płatniczych,
• adresu rozliczeniowego,
d. Zbieramy informacje geograficzne lub demograficzne związane z badaniami rynku, z wyłączeniem jakichkolwiek danych wrażliwych (dalej „Informacje demograficzne”).
e. Informacje kontaktowe, Informacje finansowe i Informacje demograficzne zwane będą dalej łącznie „Informacjami o Użytkowniku”.
f. Podanie Informacji o Użytkowniku jest dobrowolne i równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych przez APV2 zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. 2014.1182).
g. Informacje o Użytkowniku przetwarzane są na podstawie ww. zgody, w celach związanych ze sprzedażą i dostarczeniem Użytkownikowi produktów lub usług oferowanych przez BOUNCE.
h. Informacje finansowe są wykorzystywane wyłącznie w celach przeprowadzenia i rozliczenia transakcji zainicjowanej przez Użytkownika za pośrednictwem Witryny – APV2 korzysta z usługodawcy zewnętrznego w celu przeprowadzenia operacji finansowych przy wykorzystaniu podanych przez Użytkownika Informacji finansowych, na co Użytkownik wyraża zgodę.
i. W wypadku wyrażenia zgody na uzyskiwanie informacji handlowych drogą elektroniczną w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2013.1422 j.t.) APV2 uprawniony jest do przesyłania tego rodzaju informacji za pośrednictwem poczty e-mail. Wspomniana zgoda może zostać cofnięta. Dodatkowo APV2 może skontaktować się z Użytkownikiem w celach badawczych (Użytkownik może również zrezygnować z tego rodzaj badań rynku).
j. APV2 może ujawnić Informacje o Użytkowniku, w przypadkach przewidzianych przepisami powszechnie obowiązującego prawa, tj. w szczególności na wezwanie właściwych organów władzy, po przedstawieniu przez podmiot żądający dostępu stosownego i zgodne ze wspomnianymi wymogami prawa umocowania.

4. Jak zbierane są dane osobowe w sposób automatyczny? Co to są pliki cookies?

a. Poziom ochrony prywatności oraz polityka „cookies” przyjęte w ramach Witryny są zgodne ze standardami wynikającymi z powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności zaś z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity – Dz. U.2014.1182), ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. prawo telekomunikacyjne (tekst jednolity – Dz.U.2014.243) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną
b. Przy okazji Twoich odwiedzin naszej Strony Internetowej w sposób automatyczny zbieramy niektóre Twoje dane. Dane te są zbierane przez tzw. pliki cookies („Ciasteczka”).
c. Ciasteczka to pliki wysyłane do Twojego komputera lub innego urządzenia, podczas przeglądania Strony Internetowej.
d. Ciasteczka pozwalają nam na zapamiętanie i sprawdzanie Twoich preferencji. Dzięki temu możemy m.in.: poprawiać Twoje wyniki wyszukiwania, dbać o trafność wyświetlanych przez Ciebie informacji.
e. Ciasteczka nie dokonują żadnych modyfikacji czy zmian ustawień w urządzeniu lub oprogramowaniu, które zostało zainstalowane na Twoim urządzeniu.
f. Pamiętaj, że masz prawo nie wyrazić zgody na wykorzystywanie przez nas Ciasteczek (możesz je blokować).
g. Jeżeli chcesz blokować Ciasteczka, to rekomendujemy Ci wybranie odpowiednich ustawień w Twojej przeglądarce WWW. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć na stronie http://wszystkoociasteczkach.pl.
h. Zazwyczaj Ciasteczka mogą zostać usunięte z przeglądarki poprzez opcję „usuń historię” i zaznaczenie cookies za pomocą pola „check box” albo poprzez zablokowanie w przeglądarce możliwości pobierania ciasteczek. Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):
• w przeglądarce Chrome
• w przeglądarce Internet Explorer
• w przeglądarce Firefox
• w przeglądarce Opera
i. Chcemy Cię poinformować, że korzystanie przez Ciebie ze Strony Internetowej oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie przez nas Ciasteczek. Stosowny komunikat na ten temat wyświetla się automatycznie zawsze przy pierwszej wizycie danego użytkownika na Stronie Internetowej. Zablokowanie Ciasteczek lub ich usunięcie może spowodować utrudnienia w korzystaniu ze Strony Internetowej, a niektóre jego opcje mogą okazać się niedostępne.
j. Dane zbierane automatycznie przy pomocy Ciasteczek będą przez nas używane do analizy zachowań użytkowników na Stronie Internetowej i zbierania danych demograficznych o użytkownikach, co pozwala nam dostosowywać treść strony internetowej oraz wyświetlać treści dotyczące Spółki na innych stronach internetowych, które odwiedzasz (więcej poniżej w punkcie VI). Jeśli nie wyrażasz zgody na taką personalizację treści, zmień ustawienia swojej przeglądarki, tak jak wskazano powyżej w punkcie V.6. Zawsze też możesz do nas napisać na biuro@bouncepoland.pl – postaramy się pomóc.

5. Jakie stosujemy inne technologie śledzące działania podejmowane na stronie?

a. Google Analytics (cookies) – analizy statystyk strony
i. Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, w celu umożliwienia przeanalizowania źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają ze Strony Internetowej.
ii. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
iii. Firma Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
iv. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych, a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.
b. Google AdWords (cookies)
i. Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu zapamiętania, jakie strony internetowe były odwiedzane z Twojego urządzenia.
ii. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu wyświetlania reklam na innych odwiedzanych przez Ciebie stronach.
iii. My jako reklamodawcy korzystający z usług Google nie mamy dostępu do danych z ciasteczek zapisanych na Twoim urządzeniu, ale możemy zlecać reklamy do wybranych przez nas odbiorców, np. do wszystkich osób, które odwiedziły naszą stronę www w ciągu ostatnich 7 dni.
iv. Firma Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
v. Dane te stanowią dla nas jedynie materiał statystyczny, a reklamy zlecamy jedynie na podstawie zbiorczych kryteriów (do określonych grup docelowych, a nie do konkretnego użytkownika), a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.
c. Piksel konwersji Facebooka
i. Na naszej stronie internetowej stosowany jest tzw. „piksel konwersji Facebooka” serwisu społecznościowego Facebook w celu zarządzania reklamami na portalach Facebook i Instagram oraz w celu prowadzenia działań remarketingowych.
ii. Otrzymujemy od firmy Facebook jedynie dane statystyczne bez odniesienia do konkretnych osób. W ten sposób możemy sprawdzać skuteczność reklam w serwisie Facebook i Instagram w celach statystycznych i związanych z badaniem rynku. Jeśli posiadasz konto w serwisie Facebook lub Instagram, zwracamy uwagę na informacje o ochronie danych na stronach: https://www.facebook.com/about/privacy/ oraz https://help.instagram.com/155833707900388.
iii. Piksel Facebooka ma za zadanie śledzić odwiedziny i zachowanie użytkowników poruszających się po Stronie Internetowej. Dzięki temu można kierować reklamy do tych osób, które były na Stronie Internetowej (remarketing) lub na poszczególnych podstronach witryny.
iv. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej, a reklamy zlecamy jedynie na podstawie zbiorczych kryteriów (do określonych grup docelowych, a nie do konkretnego użytkownika), a zatem dane pochodzące z piksela Facebooka nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.

6. Do jakich celów wykorzystywane są dane osobowe nie pochodzące z Ciasteczek? Czy komuś są przekazywane?

a. Dane osobowe, które nam przekażesz, są wykorzystywane do:
i. Realizacji usługi zakupu biletów do parku rozrywki BOUNCE – podstawą prawną przetwarzania jest zawierana umowa;
ii. Realizacja usługi zakupu pakietu urodzinowego lub innej rezerwacji w parku rozrywki BOUNCE – podstawą prawną przetwarzania jest udzielona przez Ciebie zgoda;
iii. Utworzenia konta na stronie internetowej www.bouncelublin.pl – podstawą prawną przetwarzania jest udzielona przez Ciebie zgoda;
iv. Marketingu produktów i usług parku rozrywki BOUNCE w tym w celach analitycznych – podstawą prawną przetwarzania jest udzielona przez Ciebie zgoda;
v. Wysyłki newslettera lub wiadomości SMS – podstawą prawną przetwarzania jest udzielona przez Ciebie zgoda;
b. Jeżeli jest to niezbędne dla wykonania powyższych czynności, Twoje dane mogą być przekazane innym podmiotom. Takie przekazanie może odbyć się tylko za naszą zgodą, na podstawie zawartej umowy i tylko tym, którzy zapewniają, że Twoje dane będą odpowiednio chronione i przetwarzane zgodnie z prawem. Oznacza to, że Twoje dane osobowe są przekazywane:
i. firmie, która obsługuje naszą Stronę Internetową,
ii. firmie, która realizuje płatności,
iii. firmie, która obsługuje moduł rezerwacji i obsługuje system sprzedażowy,
iv. hostingodawcy, który utrzymuje na swoich serwerach naszą Stronę Internetową,
v. firmie informatycznej, która utrzymuje rezerwowy backup strony,
vi. agencjom HR, jeśli to im zlecimy prowadzenie danego procesu rekrutacji.
vii. Nie przekazujemy Twoich danych osobowych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
c. Jeżeli nie jesteś naszym Klientem i nie wyraziłeś zgody na przesyłanie Ci informacji marketingowych e-mailem, SMSem lub telefonicznie, wówczas dane osobowe, które przekażesz nam (np. naszemu pracownikowi lub konsultantowi) bezpośrednio, np. telefonicznie, mogą być wykorzystywane przez nas wyłącznie w celu skontaktowania się z Tobą i udzielenia Ci niezbędnej pomocy czy też informacji.
d. Jeśli jesteś naszym klientem, to w ramach tzw. prawnie usprawiedliwionego celu, możemy kontaktować się z Tobą w celu promocji własnych produktów. Jeśli jednak nie życzysz sobie kontaktu telefonicznego ani mailowego, wówczas możemy przesłać Ci jedynie materiały pisemne za pośrednictwem tradycyjnej poczty.

7. Czy mam dostęp do moich danych osobowych? Czy mogę odwołać wcześniej wyrażoną zgodę na otrzymywanie informacji handlowych?

a. Pamiętaj, że w każdej chwili przysługuje Ci dostęp do Twoich danych osobowych. Możesz bezpłatnie otrzymać kopię posiadanych przez nas Twoich danych osobowych.
b. Możesz od nas także zawsze uzyskać informacje nt.:
i. celu przetwarzania Twoich danych,
ii. jakiego rodzaju dane przetwarzamy,
iii. komu przekazujemy Twoje dane,
iv. jak długo planujemy przechowywać Twoje dane,
c. Przysługuje Ci prawo do:
i. sprostowania Twoich danych,
ii. usunięcia lub ograniczenia Twoich danych, jeżeli nie są już nam potrzebne do celów, na które nam je podałeś, albo jeżeli cofnąłeś nam zgodę na ich przetwarzanie lub wnosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.
d. Możesz też wnieść całkowity sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.

8. Czy moje dane osobowe są zabezpieczane?

a. Twojedane są przez nas zabezpieczane, poprzez stosowanie środków organizacyjnych i technicznych, koniecznych i odpowiednich dla zapobiegnięcia ryzyku naruszenia Twoich praw lub wolności.
b. W szczególności zabezpieczamy Twoje dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, a także przed uszkodzeniem lub utratą.
c. Bezpieczeństwo przesyłu danych jest zapewnione dzięki stosowaniu protokołu transmisji SSL (Secure Socket Layer v3). SSL polega na kodowaniu danych przed ich wysłaniem z Twojej przeglądarki i dekodowaniu po bezpiecznym dotarciu na serwer obsługujący Stronę Internetową.

9. Prawo autorskie.

a. Strona internetowa opracowana została przez Content Zone (www.contentzone.pl) na zlecenie Adrenaline Park Ventures Poland 2 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Aleja Krakowska 271 02-133 Warszawa i chroniona jest prawem autorskim.
b. Prawa autorskie do Strony internetowej i jej poszczególnych elementów przysługują niepodzielnie APV2. Zwielokrotnianie, kopiowanie, rozpowszechnianie, publikowanie lub dokonywanie innych czynności, których przedmiotem jest jakakolwiek zawartość Strony internetowej wymaga uprzedniej zgody APV2 wyrażonej na piśmie, z wyłączeniem wykorzystywania w celach niekomercyjnych i dla własnego użytku. Wszelkie działania naruszające prawa autorskie przysługujące APV2 do Strony internetowej są zabronione.
c. Wszelkie umieszczone na Stronie internetowej nazwy handlowe, nazwy produktów lub inne zastosowane oznaczenia stanowią znaki towarowe podlegające ochronie prawnej i korzystanie z nich może odbywać się wyłącznie za zgodą APV2 wyrażoną na piśmie.

10. Odpowiedzialność.

a. APV2 nie ponosi odpowiedzialności za informacje umieszczone na Stronie internetowej bez jej zgody lub przez nią nieopracowane. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym wymaga formy pisemnej.
b. APV2 informuje, że serwisy i strony internetowe, do których odesłania znajdują się na jej stronach, o ile nie zawierają takiej informacji, nie zostały przygotowane przez APV2 i APV2 nie ponosi żadnej odpowiedzialności za informacje, opinie i materiały tam zawarte. Użytkownik Strony internetowej decydując się na korzystanie z odesłań, o których mowa powyżej, czyni to na własną odpowiedzialność.
c. APV2 nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe wskutek błędów Strony internetowej wywołane wirusami komputerowymi lub innymi bezprawnymi działaniami osób trzecich.

11. Postanowienia końcowe

a. Zasady określone w Polityce Prywatności podlegają prawu polskiemu.
b. Możesz zawsze wnieść skargę na nasze postępowanie z Twoimi danymi osobowymi. Skargę składa się do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
c. Niniejsza Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 08.08.2018 r.